Ontwerp zonder titel-15

Rackets en toebehoren

Padelrackets

Padelrackets zijn er in alle geuren en kleuren, vormen en maten. Maar welk racket is nu goed voor mij? Daar hebben we bij Padelife de oplossing voor. De rackets in onze shop mag je namelijk voorafgaand aan de aankoop testen, op de baan! Zo voorkom je dat je een racket koopt die in theorie goed bij je past maar in de praktijk toch minder blijkt te kloppen.
Wat eigenschappen van een padelracket:
  • Een padelracket is relatief klein/kort en heeft gaten in het racketblad. Beide kenmerken van een racket zijn erop gericht om de wendbaarheid van het racket te vergroten. Het spel gaat snel en de baan is relatief klein dus een racket dat wendbaar is en snel door de lucht gaat is van belang! Let bij aankoop op het gewicht van het racket en of het gewicht bij je past. Gewichten variëren over het algemeen tussen de 320 en 365 gram. Een lichter racket gaat over het algemeen sneller door de lucht, een zwaarder racket heeft over het algemeen wat meer massa achter de bal en daardoor kan je harder slaan. 
  • Ieder padelracket heeft dezelfde gripmaat. Is deze te smal dan doe je er een zogenaamde overgrip overheen om deze wat dikker te maken.
  • Ieder padelracket heeft dezelfde gripmaat. Is deze te smal dan doe je er een zogenaamde overgrip overheen om deze wat dikker te maken.
  • Ieder padelracket heeft aan de onderkant een veiligheidskoord met een lus aan het einde. Tijdens het spel moet het veiligheidskoord middels de luss aan de pols vastgemaakt zijn. Mocht je het racket loslaten kan deze geen andere spelers op baan raken en eventueel verwonden.
  • Padelrackets zijn over het algemeen gemaakt van een combinatie van carbon of grafiet en EVA schuim. Voor de levensduur van je racket is het belangrijk dat je niet in de regen of met natte ballen speelt. Het schuim in het racket neemt vocht op, daardoor wordt je racket zwaarder en zal het schuim binnen je racket scheuren. Sommige rackets zijn van echt kurk gemaakt! Wij zijn trotse distributeur van Cork Padel ® en hebben de volledige collectie rackets van Cork Padel bij ons in de shop!
  • De vorm van het blad. In grote lijnen onderscheiden we het ronde blad, het druppelvormige blad en het diamantvormige blad. De vorm van het blad is medebepalend voor de speleigenschappen. Een rond blad speelt heel allround, met een diamantvormig racket wordt vaak gebruikt door meer aanvallende spelers, een druppelvormig racket zit daar ergens tussen in.

Ballen

Padel wordt gespeeld met padelballen zoals tennis met tennisballen gespeeld word. Een padelbal lijkt op een tennisbal maar is het niet. Een padelbal is kleiner heeft een lagere druk dan een tennisbal en gaat daarom minder hard. Ga vooral niet padel spelen met een paar tennisballen die je nog hebt liggen. Dit zal je materiaal en het spel niet ten goede komen.

Schoeisel

Padel is een spel van veel wenden en keren en daarom zijn de juiste schoenen erg belangrijk. We raden ten zeerste aan om alléén padel te spelen met padelschoenen en anders met tennisschoenen. Voor je eigen veiligheid, ga vooral niet met hardloopschoenen (deze zijn gemaakt om rechtdoor te lopen, niet zijwaarts) of indoor sportschoenen als zaalvoetbalschoenen (deze hebben vaak een gladde zool en daarom onvoldoende grip op het kunstgras van de padelbaan) spelen. Padellen met voetbal of hockey schoenen is ten strengste verboden!

Kleding

Padel is intensief, het zweet zal je al snel op het voorhoofd staan. Draag bij voorkeur ‘ademende’ kleding die niet in de weg zit zodat je je vrij kunt bewegen over de baan en het zweet ventileert.