Ontwerp zonder titel-15

KNLTB voorjaarsompetitie Padel 2023

Heb je een team en wil je je graag meten met andere teams? Dan is de voorjaarscompetitie van de KNLTB de perfecte gelegenheid! Tijdens 5 competitiedagen zullen jij en je team het opnemen tegen andere spelers van jullie niveau. Je team bestaat minimaal uit 4 spelers en maximaal uit 6 spelers. Deelnemen kan vanaf 18 jaar.
De wintercompetitie padel wordt gespeeld in april en mei 2023.

Speeldata

De najaarscompetitie bestaat uit 5 competitiedagen. Op één competitiedag speel je vier partijen. Je speelt 2 of 3 competitiedagen ’thuis’ en dan 2 of 3 competitiedagen ‘uit’. De ’thuis’ wedstrijden speel je uiteraard bij ons, de ‘uit’ wedstrijden speel je bij de club van de tegenpartij. Hoeveel wedstrijden je uit en thuis speelt is afhankelijk van de competitie indeling. Deze wordt door de KNLTB gemaakt en hier hebben wij geen invloed op. De planning wordt een aantal weken voorafgaand aan de eerste competitiedag bekend gemaakt vanuit de KNLTB.
Bij de inschrijving dienen jullie een vaste speeldag te kiezen. Jullie hebben de keuze uit vrijdag, zaterdag of zondag. De competitiedagen zullen plaatsvinden in april en mei 2023
 • Vrijdag: 7 april, 14 april, 21 april, 12 mei en 19 mei (inhaaldagen zijn 5 mei, 26 mei)
 • Zaterdag: 8 april, 15 april, 22 april, 13 mei en 20 mei (inhaaldagen zijn 6 mei en 27 mei)
 • Zondag 10 april, 16 april, 23 april, 14 mei en 21 mei (inhaaldagen zijn 7 mei, 29 mei)

Verschillende klassen

Bij het begin van de competitie worden alle teams onderverdeeld in klassen. De indeling gebeurt op basis van het teamgemiddelde. Op deze manier probeert de KNLTB je team tegen zoveel mogelijk gelijkwaardige tegenstanders te laten spelen. De indeling gebeurt eenmalig en staat vast voor het verdere verloop van de wintercompetitie.
Er zijn vier verschillende niveaus waarin er gespeeld kan worden:
 • Wedstrijdspelers ( 1e klasse )
 • Gevorderden ( 2e klasse)
 • Licht Gevorderden ( 3e klasse)
 • Beginners (4e klasse)

Kosten

Om deel te nemen aan de najaarscompetitie betaalt het team inschrijvingsgeld en baanhuur.
Inschrijvingsgeld
Het inschrijvingsgeld betaal je per team en is afhankelijk van het aantal spelers:
 • 135 euro voor een team van 4 spelers
 • 155 euro voor een team van 5 spelers
 • 175 euro voor een team van 6 spelers
Het inschrijvingsgeld bevat volgende onderdelen:
 • Teambijdrage aan de KNLTB: € 32,- per team
 • Bondsnummer KNLTB: € 20,- per speler ( Als je al een KNLTB bondsnummer via Padelife hebt verkregen hoef je uiteraard niet nog een keer te betalen voor je KNLTB bondsnummer)
 • Wedstrijdballen voor iedere thuiswedstrijd
Baanhuur
Bij iedere thuis competitiedag zal er ook baanhuur betaald moeten worden. Omdat we van te voren nog niet weten hoe vaak je thuis speelt kunnen we deze niet vantevoren vaststellen. De KNLTB maakt deze indeling, daar hebben wij geen invloed op.
Als indicatie voor de baanhuur moet je rekenen op een wedstrijdduur van gemiddeld 75-90 minuten. Dat betekent dat je voor een competitiedag tussen de 4 à 6 uur baanhuur nodig hebt. uitgaande van 4 competitiedagen thuis heb je ongeveer 20 uur baanhuur nodig om alle wedstrijden te spelen. Met onze speeltegoed voordeelpakketten koop je voordelig speeltijd in. 

Inschrijven

Inschrijven kan tot en met 12 februari 2023!
Wil jij met jouw team deelnemen aan de voorjaarscompetitie? schrijf dan snel een mailtje naar info@padelife.nl
Vergeet ook zeker niet mee te geven met wie en wanneer je graag zou spelen.